Nyheter

Emma Nordenstedt och Karolina Stenqvist fanns på plats i Göteborg, Erika Lundell och Karin Stenfeldt fanns med digitalt under mötet med Preeklampsi-ARG i Göteborg i september 2021.
Utvalt inlägg

Möte med Preeklampsi-ARG i Göteborg september 2021

I september 2021 var föreningen inbjuden att medverka vid Preeklampsi-ARGs möte..

Senaste inläggen

Möte med Preeklampsi-ARG i Göteborg september 2021

I september 2021 var föreningen inbjuden att medverka vid Preeklampsi-ARGs möte. Preeklampsi-ARG är en del av SFOG, Svensk förening för obstetrik och gynekologi. ARG står för arbets- och referensgrupp och Preeklampsi-ARG är alltså den del av SFOG som fördjupar sig och håller sig ajour med den senaste forskningen och den kliniska praxis som berör preeklampsi.Fortsätt läsa ”Möte med Preeklampsi-ARG i Göteborg september 2021”

Preeklampsi i populärkulturen

Ett plötsligt och dramatiskt förlopp, en tunn linje mellan liv och död.Preeklampsi är som gjord för dramatiska skildringar. Vi har hittat fyra exempel från tv. Att den populära karaktären lady Sybil i den brittiska dramaserien Downton Abbey drabbades och dog av preeklampsi och eklampsi skakade om en stor publik i tv-sofforna världen över när avsnittet sändesFortsätt läsa ”Preeklampsi i populärkulturen”

Kommentar från föreningen med anledning av debatten om förlossningsvården

Som företrädare för drabbade och anhöriga av preeklampsi (havandeskapsförgiftning) tar vi med oro del av vittnesmålen från barnmorskor om arbetssituationen på flera av landets förlossningsavdelningar. Ingen kan förutse vilken gravid kvinna som kommer att utveckla preeklampsi. Det är ett lömskt tillstånd som kan utvecklas till ett livshotande tillstånd för både kvinna och barn på baraFortsätt läsa ”Kommentar från föreningen med anledning av debatten om förlossningsvården”

Ladda ner vår affisch!

Vi vill gärna att fler får veta om att vi finns! Affischen är i A4-format och finns i både färg och svartvitt. Vi förutsätter att du som sätter upp en av våra affischer har tillåtelse från den aktuella verksamheten!

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.

Följ mig

Få nytt innehåll levererat direkt till din inkorg.

%d bloggare gillar detta: