Om föreningens logotype

Föreningens logotype är skapad
av Karin Lundgren

Karin Lundgren och hennes man blev gravida med deras första barn 2019. Då Karins mamma haft högt blodtryck under sin första graviditet och hennes syster haft svår preeklampsi under hennes två graviditeter fanns såklart funderingar och oro kring risken att drabbas av preeklampsi. Karin anmälde sig att delta i IMPACT-studien där man försöker hitta biomarkörer för att tidigt kunna upptäcka de patienter som kommer utveckla preeklampsi.

Karin Lundgren med sin dotter.

Hennes graviditetet fortlöper utan tecken på preeklampsi och i maj 2020 födde Karin en välmående dotter. Då Karin på nära håll sett hur preeklampsi påverkar och involverar hela familjen och närstående, blev tacksamheten att slippa gå igenom det desto större.

Då Karins syster är en av dom som varit med och startat Preeklampsiföreningen var det en självklarhet att göra loggan. Hon vet hur mycket dessa frågor betyder för dom som drabbats och upplever att dom själva var så förskonade under sin graviditet. Händerna som bildar hjärtat över den gravida magen är en symbol för den omsorg och vård den gravida kvinnan och det barn som håller på att bli till behöver. Det handlar om två liv att vårda med all kunskap och omtanke som vi har tillgång till.

%d bloggare gillar detta: